Het kan heel fijn zijn om samen een leuk spelletje te spelen. Sommige mensen houden er van en sommige mensen juist weer helemaal niet. Het spelen van een bordspel is gezellig zo samen aan de achter tafel. Maar ook online kan je tegenwoordig allemaal leuke spellen spelen met vrienden. In deze digitale tijd is dat natuurlijk wel heel erg makkelijk. Zelfs de ouderwetse bordspellen zijn soms online te spelen. Zie je al voor je dat je met de hele familie online monopoly gaat spelen? Erg leuk dat het kan, maar minder gezellig als met zijn allen samen rond de tafel toch? Of denk jij er anders over? Het heeft beide zo zijn voor- en nadelen. Hierover lees je meer in deze blog

Het spelen van een online spelletje

Veel dingen spelen zich al online af. Maar wie had ooit gedacht dat je een spelletje ook online zou gaan doen. Online kan je tegen meerdere mensen spellen spelen. Dit kan je tegen bekende, maar ook tegen onbekende mensen spelen. Het spelen van een spel online heeft wel het voordeel dat je overal en altijd het spel kan spelen, als je maar een verbinding met het internet hebt. En met de mobiele telefoons van tegenwoordig hoeft dat helemaal geen probleem te zijn.

Ook als je vrienden even niet kunnen kan je gewoon in je eentje een spelletje spelen online. Het is minder gezellig, maar eigenlijk hoef je je daardoor nooit meer echt te vervelen. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het allemaal spelen online. Als er geen tegenstander is kan je wel tegen de computer spelen. Heerlijk toch?

Het spelen van offline spelletjes

Lekker ouderwets aan de tafel met een lekker hapje en een drankje een spelletje spelen. Het gebeurt steeds minder vaak. Maar misschien denk je ok wel eens terug aan de tijd dat dat wel veel gebeurde, mocht je dat meegemaakt hebben natuurlijk. Hoe leuk is het om elkaar helemaal in te maken met Yahtzee of mens erger je niet. Of een avondvullend spel als Kolonisten van Catan, 30 seconds of Monopoly. 

Tijdens het spelen van zo een spel met je gezellig met elkaar bezig. Even helemaal weg en afgeleid van d digitale wereld en de mobiele telefoons. Het zou goed zijn als je met elkaar af zou kunnen spreken de telefoons helemaal uit en aan de kant te leggen. Zo heb je even alleen tijd voor elkaar ne met elkaar. Je zal dan al snel zien dat er hele mooie gesprekken ontstaan die je anders wellicht niet gevoerd zou hebben.

Het spelen van een offline spel geeft veel meer rust en is ook nog eens veel gezelliger door het persoonlijke contact dat je met elkaar hebt. Per persoon zal het verschillend zijn hoie men daar over denkt. Samen zou je daar een balans in kunnen vinden. Misschien wel om en om als je het beide leuk vindt. Voor alles is een oplossing te vinden.

Wat vind jij het leukste spelletje? Offline of online?

Vergeet het apenstaartje niet!

Een apenstaartje, wat zou je je daar bij voor moeten stelen. Wat ius het, waar komt het vandaan en waar heb je het voor nodig? Misschien allemaal vragen die in je hoofd op komen. In deze blog kan je alles lezen over het apenstaartje.

Waar komt het apenstaartje vandaan?

Waar het apenstaartje precies vandaan komt is niet bekend. Toch is er best veel te vertellen over dit symbool. Het ontstaan er van heeft niets met computers of e-mail adressen te maken. Waarschijnlijk ben je best verbaasd om dat te lezen omdat je een apenstaartje niet mag vergeten in een emailadres, anders komt het bericht niet aan.

Hoe is het apenstaartje in e-mail adressen terecht gekomen?

Het apenstaartje heeft in het verleden een economische invulling gekregen. Hierdoor kwam het apenstaartje ook al op de toetsen van de typemachine terecht. En werd ook overgenomen op de eerste toetsenborden van de computers. De economische betekenis van het apenstaartje verloor zijn kracht. Het apenstaartje kon dus ergens anders voor gebruikt gaan worden. 

Bij het ontstaan van de e-mail was er technisch gezien een uniek teken nodig dat niet in een naam voor zou komen. Uit willekeur is hier toen het apenstaartje voor gebruikt. Zonder apenstaartje is een email niet te versturen.

Vergeet het apenstaartje niet!

Waarom gebruiken we zo vaak Carpe Diem?

Carpe Diem, deze uitspraak kennen we allemaal wel. En de betekenis er van denk ik ook wel. De betekenis van Carpe Diem is pluk de dag. Dit is een beeldspraak om er voor te zorgen dat mensen meer bewust leven en iedere dag van het leven genieten. In deze blog lees je de diepere gedachte achter deze betekenis en de herkomst er van.

Waar komt de uitspraak Carpe Diem vandaan?

Volgens zeggen is het zo dat Horatius, een Romeinse dichter deze metafoor in het leven heeft geroepen.  Horatius werd 65 voor Christus geboren en heeft geleefd tot 8 na Christus. Dat is een hele tijd terug in de tijd. Sinds Horatius deze metafoor in het leven heeft geroepen werd deze ook regelmatig gebruikt.

De geschiedenis kent vele periodes waarin besmettelijke ziektes de boven toon voerden. Met name in deze periodes werd deze metafoor veel gebruikt. Dit zorgde er voor dat mensen in de moeilijke periodes van ziekte en ellende toch nog een klein beetje de moed er in beleven houden. De Carpe Diem betekenis zorgde er voor dat mensen alsnog konden genieten en alles bij de dag namen. Ook al was er veel ellende om hen heen. 

Waarom gebruiken we zo vaak Carpe Diem?

Karaoke steeds populairder

Karaoke, we kennen het allemaal. En ongetwijfeld zullen we daar ook allemaal al wel een keer aan meegedaan hebben. Maar wat is het eigenlijk waardoor karaoke altijd zo populair is geweest en nog steeds populairder wordt? Lees verder in deze blog om daar achter te komen.

Wat is karaoke? 

Karaoke is net als het spelen van een spel een vorm van vermaak. Dit doe je altijd met meerdere mensen. Er wordt altijd super veel bij gelachen. En de meest gekke dingen komen voorbij. Bij karaoke wordt er muziek gespeeld en op het beeldscherm komen dan de woorden voorbij. Er wordt uit volle borst met de muziek en de woorden. Deelnemers beste zangers zijn er allemaal een keer mee begonnen.

Wat maakt karaoke zo populair? 

Karaoke is populair omdat je het ook thuis kan doen, op school, bij je bedrijfsfeest, bij het uitgaan, je kan het zo gek niet bedenken of je kan karaoke doen. Het is een leuke en goedkope manier om een hele leuke avond met elkaar te kunnen hebben. Het begint allemaal al bij de voorpret bij het voorbereiden. Wie gaat wek liedje doen en wie staat er het meest voor aap. Aan het einde van de avond heeft iedereen een top avond gehad. 

Karaoke steeds populairder

Herken echt- en nepnieuws

Wanneer je lekker op het internet aan het surfen bent, of je zit even op je social media pagina te scrollen, dan wordt je aandacht ineens getrokken op een nieuwsbericht. Tegenwoordig heb je ook veel nep nieuws berichten die rond gaan. Maar hoe weet je dan precies wanneer nieuws echt of nep is? Hier kan je alles lezen wat je moet weten om nep nieuws te kunnen herkennen

Wat is nepnieuws?

Nepnieuws, eigenlijk verklapt de naam al wat het precies is. Het is nieuws dat niet waar is. Meestal is het een spectaculair of meeslepend en schokkend verhaal. Bij het lezen kan je je ogen en oren bijna niet geloven. Dit soort berichten worden vaan clickbaits genoemd. Dit is eigenlijk een soort spel wat er gespeeld wordt. 

Doordat jij op de link van de Clickbait klikt kom je op hun website terecht en dat is precies wat ze willen. 

Zo herken je nepnieuws

Als je een angstaanjagende titel tegen komt, of nieuws wat eigenlijk te mooi is om waar te zijn, of nieuws dat de aandacht wel moet trekken dan kan je er vergif op innemen dat dit nepnieuws is. Ook wanneer er een heftige foto wordt getoond trekt vaak meteen de aandacht en is in de meeste gevallen nepnieuws.

Herken echt- en nepnieuws